Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. 
Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!

Τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων συνεδρίασαν επί του «κειμένου συμφωνίας», όπως τιτλοφορείται, που απέστειλε η Κυβέρνηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ενώ η διαβούλευση θα συνεχιστεί και αύριο.
Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, είπε πως αυτό που έχει αποφασιστεί είναι ότι θα συνεχιστεί και αύριο η όλη προσπάθεια και πως οι οργανώσεις δεν θα τοποθετηθούν τελεσίδικα επί του θέματος μέχρι τη Δευτέρα.
«Μελετήσαμε το έγγραφο που έχουμε μπροστά μας όλοι. Γίνεται διαβούλευση και θα συνεχιστεί αύριο η όλη προσπάθεια. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν να φτάσουμε σε λύση νοουμένου ότι και η επίσημη πλευρά θα δείξει την απαραίτητη συναίνεση για να φτάσουμε στη λύση», είπε ο κ. Χαραλάμπους.
Όπως σημείωσε σήμερα Σάββατο, υπάρχει το ενδεχόμενο τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων να συνεδριάσουν ξεχωριστά, ενώ πρόσθεσε μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει ξανά κοινή συνάντηση των τριών οργανώσεων, για να καθορίσουν τα τελικά τους βήματα, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα προκύψουν το σαββατοκύριακο.
Ερωτηθείς αν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στο έγγραφο, ο ΓΓ της ΠΟΕΔ είπε: «Δεν θέλω να πω για χρώματα και γραμμές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μελετούμε αυτό το έγγραφο. Υπάρχουν απόψεις και εισηγήσεις επί του εγγράφου. Αυτές όλες οι απόψεις αφού συγκεντρωθούν  θα τις αποστείλουμε στην άλλη πλευρά και θα δούμε και την ανταπόκριση που υπάρχει».
Σε ό,τι αφορά στο κλίμα που επικρατεί, είπε πως δεν μπορεί να μεταφέρει ούτε κάτι θετικό ούτε κάτι αρνητικό, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει προβληματισμός και θα τα δούμε τις επόμενες μέρες».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «κείμενο συμφωνίας» που απέστειλε η Κυβέρνηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε πως για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις «δεν είναι τίποτα συμφωνημένο».
«Για τα ΔΣ υπάρχει ένα έγγραφο και συζητούμε επί του εγγράφου», σημείωσε.
Σε σχέση με τις ανησυχίες του κόσμου για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, είπε πως «είναι δεδομένο ότι τα σχολεία τη Δευτέρα θα ανοίξουν».
«Από εκεί και πέρα τα ΔΣ των οργανώσεων, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα, θα αποφασίσουν ανάλογα με τις εξελίξεις για τον περαιτέρω χειρισμό», κατέληξε.

 

 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top