Το δικοινοτικό πρόγραμμα ανταλλαγών Reunite_cy, μια πρωτοβουλία της ΕΔΟΝ και της Νεολαίας του τ/κ κόμματος CTP που ξεκίνησε το 2016 συνεχίζει τη δράση του. Το περασμένο Σαββατοκυρίακο 1-2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δικοινοτικό διήμερο στα Περβόλια Λάρνακας.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Γραφείο Επαναπροσέγγισης του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ:

 Ε/κ και Τ/κ νέοι, πέρασαν μαζί ένα διήμερο κατά το οποίο είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να συμμετέχουν σε κοινές συζητήσεις και δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα του διημέρου περιλήφθηκαν ποικίλες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με  ομιλητές που ασχολούνται επισταμένα με τα αντίστοιχα θέματα. Τα θέματα συζήτησης στο διήμερο ήταν: «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό – Η σημασία στήριξης της Ομοσπονδίας για επίλυση του Κυπριακού» με τον Τουμάζο Τσιελεπή, το Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και τη Σταύρη Καλοψιδιώτου,«Γυναίκες της Κύπρου – Θύματα του πολέμου και της σύγκρουσης» με την Σκεύη Κουκουμά και την Ντογούς Ντερυά και «Το θέατρο παραβιάζει τα σύνορα / Tiyatronum sinir ihlali» με τον Γιασάρ Ερσόυ. Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν οι επικεφαλής της ΕΔΟΝ και της Νεολαίας του CTP, Χρίστος Χριστόφιας και Μπερτού Ντεντελέρ, αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες του Reunite_cy είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στο πλαίσιο της κάθε συζήτησης ζητήματα που αγγίζουν διάφορες πτυχές του Κυπριακού, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Επίσης είχαν το χρόνο να γνωριστούν μεταξύ τους σε προσωπικό επίπεδο και να διασκεδάσουν μαζί.

Ως ΕΔΟΝ, θεωρούμε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουμε τον αγώνα μας για απελευθέρωση κι επανένωση, κόντρα στις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού. Το Κυπριακό αποτελεί διεθνές πολιτικό πρόβλημα εισβολής και κατοχής, μα συνάμα αποτελεί και πρόβλημα εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο κοινοτήτων. Με το Reunite_cy φιλοδοξούμε ότι βάζουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός κοινού κι ευτυχισμένου μέλλοντος στην επανενωμένη Κύπρο.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top