Το Τρίγωνο των Βερμούδων θεωρείται συνώνυμο του μυστηρίου καθώς πάντα κυκλοφορούσαν γι’ αυτό παράξενες θεωρίες για περίεργα χωροχρονικά φαινόμενα που εξαφάνιζαν πλοία και αεροπλάνα. Τουλάχιστον 75 αεροσκάφη και εκατοντάδες πλοία φέρονται να έχουν εξαφανιστεί υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες και πάνω από χίλιες ζωές να έχουν χαθεί τα τελευταία εκατό χρόνια στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων που καλύπτει μια περιοχή εκτάσεως 500.000 τ.χλμ, στον Ατλαντικό, ανάμεσα στις Βερμούδες, το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Ονομάζεται επίσης και «Τρίγωνο του Διαβόλου».

Τώρα όμως μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο. Για το θέμα δημιουργήθηκε και ειδικό ντοκιμαντέρ από το βρετανικό Channel 5 με τίτλο «Το Αίνιγμα του Τριγώνου των Βερμούδων». Οι εν λόγω επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι εξαφανίσεις των πλοίων και των αεροσκαφών μπορεί να προκλήθηκαν από «αιφνίδια κύματα» ύψους 30 μέτρων. 

Τέτοια κύματα παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά μέσω δορυφόρου το 1997 ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής. «Είναι διπλάσια στο μέγεθος από τα άλλα κύματα γύρω τους και πολύ απρόβλεπτα, ενώ συχνά έρχονται απρόσμενα από διάφορες κατευθύνσεις», αναφέρει σε έκθεσή της η αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία National Ocean and Atmospheric Administration (ΝΟΟΑ).

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 οι ερευνητές αναδημιούργησαν τα τερατώδη κύματα με προσομοιώσεις. Κατασκεύασαν ένα μοντέλο του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Cyclops που μετέφερε καύσιμα στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και εξαφανίστηκε το 1918 ενώ επέστρεφε από τη Μπάχια στη Βαλτιμόρη. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το ναυάγιο, ούτε κάποια από τις σορούς των 306 μελών του πληρώματος. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι το πλοίο χάθηκε από υπερφυσικά αίτια.

Αλλά ο ωκεανολόγος και εκ των ειδικών που μετείχαν στο πείραμα, δρ Σάιμον Μπόξολ, υποστηρίζει ότι «στη διαβόητη περιοχή του Ατλαντικού μπορεί να συγκλίνουν από διαφορετικές κατευθύνσεις τρεις μεγάλες καταιγίδες - ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία αιφνιδίων μεγάλων κυμάτων. «Είναι απότομα, είναι ψηλά - έχουμε μετρήσει κύματα άνω των 30 μέτρων. Όσο μεγαλύτερο είναι το σκάφος, τόσο μεγαλύτερη και η ζημιά... Το σκάφος μπορεί να σπάσει στα δύο, κι αν συμβεί αυτό, βυθίζεται σε δύο με τρία λεπτά».

Ένας άλλος επιστήμονας, ο δρ Καρλ Κρουστσέλνικ, επεσήμανε ότι σύμφωνα με τους Lloyds of London και την αμερικανική Ακτοφυλακή, ο αριθμός των αεροσκαφών που εξαφανίζονται στο Τρίγωνο των Βερμούδων δεν είναι μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη. Άποψη με την οποία συμφωνεί και η ΝΟΟΑ, επισημαίνοντας ότι η διέλευση πλοίων και σκαφών από τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη. 

«Ο ωκεανός», λέει εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας, «περιβαλλόταν ανέκαθεν μ’ ένα πέπλο μυστηρίου για τους ανθρώπους κι όταν μπαίνουν στη μέση η κακοκαιρία και κακή πλοήγηση, τότε μπορεί να γίνει ένα πολύ θανατηφόρο μέρος».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Νέα ζώνη ακτινοβολίας ανάμεσα στον Κρόνο και στους δακτυλίους του – Ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων
  Νέα ζώνη ακτινοβολίας ανάμεσα στον Κρόνο και στους δακτυλίους του – Ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων Μία ζώνη ακτινοβολίας πρωτονίων πολύ υψηλής ενέργειας μεταξύ του Κρόνου και των πυκνών δακτυλίων του, ανακάλυψαν Έλληνες επιστήμονες, αναλύοντας τα πρώτα αποτελέσματα από την τελική φάση της αποστολής του διαστημικού σκάφους Cassini.
 • Έλυσε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, ομάδα επιστημόνων
  Έλυσε το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, ομάδα επιστημόνων Το Τρίγωνο των Βερμούδων θεωρείται συνώνυμο του μυστηρίου καθώς πάντα κυκλοφορούσαν γι’ αυτό παράξενες θεωρίες για περίεργα χωροχρονικά φαινόμενα που εξαφάνιζαν πλοία και αεροπλάνα. Τουλάχιστον 75 αεροσκάφη και εκατοντάδες πλοία φέρονται να έχουν εξαφανιστεί υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες και πάνω από χίλιες ζωές να έχουν χαθεί τα τελευταία εκατό χρόνια στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων που καλύπτει μια περιοχή εκτάσεως 500.000 τ.χλμ, στον Ατλαντικό, ανάμεσα στις Βερμούδες, το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Ονομάζεται επίσης…
 • Ρώσοι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετέτρεψαν 25 λίτρα ούρων σε πόσιμο νερό
  Ρώσοι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετέτρεψαν 25 λίτρα ούρων σε πόσιμο νερό Το σύστημα επεξεργασίας ούρων που έχει εγκατασταθεί στον ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως με τρόπο χειροκίνητο, `παρήγαγε` κατά τη διάρκεια πέντε πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στον σταθμό, 25 λίτρα πόσιμου νερού.
 • Ο Έλον Μασκ εκτόξευσε τον πύραυλο βαρέων βαρών Falcon Heavy – Είναι ο ισχυρότερος πύραυλος στην ιστορία
  Ο Έλον Μασκ εκτόξευσε τον πύραυλο βαρέων βαρών Falcon Heavy – Είναι ο ισχυρότερος πύραυλος στην ιστορία  Η αμερικανική ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX του με επιτυχία το βράδυ της Τρίτης τον πύραυλο βαρέων βαρών Falcon Heavy, τον πιο μεγάλο και ισχυρό αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Στην παρθενική πτήση του ο πύραυλος μεταφέρει στο εσωτερικό του ένα κόκκινο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Tesla Roadster, που κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία του Μασκ.
 • Έξυπνο ρολόι με τεχνητή νοημοσύνη ενημερώνει τη γυναίκα μόλις μείνει έγκυος
  Έξυπνο ρολόι με τεχνητή νοημοσύνη ενημερώνει τη γυναίκα μόλις μείνει έγκυος Το παραδοσιακό γρήγορο τεστ εγκυμοσύνης, που ανιχνεύει μια ορμόνη στα ούρα της γυναίκας, μπορεί στο μέλλον να αποκτήσει ανταγωνιστή ή ακόμη και να είναι περιττό. Επιστήμονες από την Ελβετία αναπτύσσουν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο ενσωματώνεται σε ένα "έξυπνο" περικάρπιο-ρολόι (smartwatch) και μπορεί να ενημερώσει μια γυναίκα άμεσα, όταν αυτή μείνει έγκυος. Οταν ξεκινά η εγκυμοσύνη, στο σώμα της γυναίκας συμβαίνουν αδιόρατες ορμονικές και άλλες αλλαγές (στη θερμοκρασία του δέρματος, στο ρυθμό της αναπνοής, στους παλμούς καρδιάς της κ.α.),…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top