Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και τα μηνύματα που μέσω του στάλθηκαν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε μια αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας του πριν και κατά τη διάρκεια του 31ου ΠΦΝΦ, επαναβεβαιώνοντας τη θέληση του, να συνεχίσει τη δράση του πετυχαίνοντας κάθε φορά καινούριους, πιο ψηλούς στόχους.

 Στη συνέχεια της συνόδου, το Επαρχιακό Συμβούλιο, αποχαιρέτισε τον μέχρι πρότινος Επαρχιακό του Γραμματέα Νάσο Κούκο, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του στην Επαρχιακή Οργάνωση. Η σύνοδος προχώρησε με αρχαιρεσίες για τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας, 5 θέσεις στο Επαρχιακό Συμβούλιο και 5 στην Επαρχιακή Γραμματεία.

 Νέος Επαρχιακός Γραμματέας εξελέγη ομόφωνα ο Σεβήρος Κούλας. Τις θέσεις στο Επαρχιακό Συμβούλιο και την Επαρχιακή Γραμματεία κατέλαβαν οι Απόστολος Τσακκιστός, Δέσποινα Παναγιώτου, Κύπρος Πέτρου, Παντελίνα Κούκου και Φάνη Φιλοθέου.

Βιογραφικό σημείωμα νέου Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας - Κερύνειας

Ο Σεβήρος Κούλας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990 και έκτοτε κατοικεί στην Αγλαντζιά και κατάγεται από την Κυθρέα και το Νέο Χωριό Κυθρέας. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Η συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών όταν εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ) και είχε ενεργό συμμετοχή στο μαθητικό τμήμα της ΕΔΟΝ και στους φορείς του Μαθητικού κινήματος. Διετέλεσε Γραμματέας του Παγκυπρίου Γυμνασίου, Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (Π.Σ.Ε.Μ.) και πρόεδρος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λευκωσίας-Κερύνειας (Ε.Σ.Ε.Μ). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Αθήνας για δύο χρόνια, Πρόεδρος (2012-2014) και Οργανωτικός Γραμματέας (2011-2012) της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας. Διετέλεσε μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ (2011-2017) και μέλος της Γραμματείας του Φοιτητικού τμήματος (2014-2017).

 Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2015 και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της από το 2016.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ
  Απεβίωσε ο Μιχάλης Πουμπουρής, ιστορικό, ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε το θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου, Μιχάλη Πουμπουρή. Ο Μιχάλης Πουμπουρής, για δεκαετίες ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, συνέδεσε το όνομα του με το ΑΚΕΛ, με τους αγώνες της εργατικής τάξης και τις λαϊκές διεκδικήσεις, με την αντίσταση στο φασισμό και το σοβινισμό, με την πάλη για την ανεξαρτησία και ελευθερία της πατρίδα μας.
 • ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία
  ΑΚΕΛ: Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία Με την ορμή μιας ένδοξης 92χρονης Ιστορίας, με τη δύναμη που μάς δίνουν οι εργαζόμενοι, με πίστη στο μέλλον που αξίζει ο λαός μας, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία, τονίζει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση της με την ευκαιρία της σημερινής 92ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ), συνεχιστής του οποίου είναι το Ανορθωτικό Κόμμα Κυπρίων Εργαζομένων (ΑΚΕΛ).
 • Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης
  Απεβίωσε ο Χρίστος Κουρτελλάρης Aνακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Βετεράνου στελέχους του Κόμματος Χρίστου Κουρτελλάρη: "Με αισθήματα βαθιάς θλίψης η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει τον θάνατο του βετεράνου του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος, Χρίστου Κουρτελλάρη. Ο Χρίστος Κουρτελλάρης γεννήθηκε το 1919 στους Εργάτες. Εντάχθηκε στις γραμμές του εργατικού κινήματος από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ το 1940 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Μπήκε στο δρόμο της βιοπάλης σχεδόν από παιδί και στρατεύτηκε στο δρόμο του αγώνα τον οποίο δεν…
 • Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία
  Ο Σεβήρος Κούλας, νέος Ε.Γ. ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας – 5 νέα μέλη στην Επ. Γραμματεία Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας ανέλυσε το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 31ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών και τα μηνύματα που μέσω του στάλθηκαν στην κυπριακή κοινωνία. Ταυτόχρονα το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε μια αποτίμηση της δράσης και της παρουσίας του πριν και κατά τη διάρκεια του 31ου ΠΦΝΦ, επαναβεβαιώνοντας τη θέληση του, να συνεχίσει…
 • Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ
  Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του Μαρίνου Μουσιούτα στη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top