Σε απεργιακά μέτρα διαρκείας, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και σε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, την Τρίτη, 28 Αυγούστου.
 
Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν το πρωί χωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών τους Συμβουλίων και στις 11:30, πραγματοποίησαν κοινή συνεδρία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00.

Σε δηλώσεις μετά την πολύωρη συνεδρία των τριών Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι τα τρία Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια αφού μελέτησαν τις εξελίξεις αποφάσισαν καταρχάς, να καταγγείλουν τη διάλυση του θεσμικού διαλόγου, την καταστρατήγηση του θεσμικού διαλόγου, όπως αυτή είναι κατοχυρωμένη μέσα από διαδικασίες δεκαετιών.
 
«Την ίδια στιγμή καταγγέλλουμε το διασυρμό των εκπαιδευτικών με τον τρόπο που επιχειρείται όλο αυτό το διάστημα που αντιλαμβάνεστε τρέχουν όλες αυτές οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και του Υπουργού Παιδείας.  Το δεύτερο που θέλουμε να πούμε είναι ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προχωρούμε σε απεργιακά μέτρα διαρκείας. Το τρίτο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι εξαγγέλλουμε σήμερα νέα δυναμική κινητοποίηση, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι θα προχωρήσουν σε καταγγελίες των κυβερνητικών πολιτικών σε διεθνή φόρα, στην ILO, επίσης στην ETUC, που είναι οργανώσεις οι οποίες σχετίζονται με τα θέματα της εργασίας και την ίδια στιγμή, θα ζητήσουν νομική γνωμάτευση.
 
«Ήδη είμαστε σε διαβούλευση με τους νομικούς μας συμβούλους για να δούμε ακριβώς τη νομιμότητα των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον τρόπο που έχουν ληφθεί, το περιεχόμενο τους, αλλά και με τον τρόπο που εφαρμόζονται. Αντιλαμβάνεστε ότι τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια θα βρίσκονται σε εγρήγορση. Είναι κάτι που θα το δείτε και τις επόμενες μέρες, καθώς θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με τα κόμματα, θα ζητήσουμε συνάντηση και με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, θα προχωρήσουμε επίσης και σε άλλες συναντήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω σε σχέση με το θέμα. Αντιλαμβάνεστε, όπως ήδη έχω πει, ότι οι εξελίξεις τρέχουν και οι όποιες αποφάσεις των Διοικητικών μας Συμβουλίων θα ανακοινώνονται  εν ευθέτω χρόνω», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση ότι τελικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη δεν θα ανοίξουν, ο κ. Σωκράτους είπε ότι η απόφαση είναι ότι προχωρούν σε απεργιακά μέτρα διαρκείας.
 
Ερωτηθείς αν θα πάνε αύριο στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι «δυστυχώς, ο Υπουργός δεν έχει αφήσει περιθώριο να μπορέσουμε να προσέλθουμε στο διάλογο καθώς η ελάχιστη προϋπόθεση που έχουμε θέσει, και η οποία ήταν διάλογος από μηδενική βάση με όλα τα θέματα, δηλαδή στο τραπέζι, καθόλου δεν αρνούμαστε και τα συγκεκριμένα θέματα να συζητήσουμε, αλλά εμείς θέλαμε σε ένα διάλογο ο οποίος να είναι πραγματικά ένας εξορθολογισμός και όχι ένας δήθεν εξορθολογισμός σε μια οικονομίστικη βάση, να τεθούν όλα στο τραπέζι και να δούμε ακριβώς το καλό του δημόσιου σχολείου».
 
«Άλλωστε αν θυμάστε όλοι, το σύνθημα μας στην τελευταία πορεία διαμαρτυρίας αφορούσε το δημόσιο σχολείο και την έγνοια μας, δυστυχώς, για την προωθούμενη διάλυση του δημόσιου σχολείου στη βάση εκπαιδευτικών πολιτικών που λαμβάνονται και οι οποίες αναιρούν άλλες εκπαιδευτικές πολιτικές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που λήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση αν ήταν ομόφωνες οι αποφάσεις, ο κ. Σωκράτους είπε ότι ήταν απολύτως ομόφωνες.
 
Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, και ενημερώθηκε ότι δηλώσεις θα γίνουν αύριο μετά από την προγραμματισθείσα συνάντηση.        

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Προβοκατόρικα επικοινωνιακά παιχνίδια παίζει ο Χαμπιαούρης! Προκαλεί στοχευμένα τις εκπαιδευτικές οργανώσεις!
  Προβοκατόρικα επικοινωνιακά παιχνίδια παίζει ο Χαμπιαούρης! Προκαλεί στοχευμένα τις εκπαιδευτικές οργανώσεις! Επικοινωνιακά παιχνίδια επιμένει να παίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης αδιαφορώντας για το γεγονός ότι με τους χειρισμούς και τα τετελεσμένα που δημιούργησε η κυβέρνηση, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η νέα σχολική χρονιά!
 • Στο προσωπικό της ΣΚΤ το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου
  Στο προσωπικό της ΣΚΤ το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) ενέκρινε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου 900 εργαζομένων της ΣΚΤ, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταφοράς των «καλών» εργασιών του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα. Το σχέδιο θα κοινοποιηθεί και επίσημα την Τετάρτη στο προσωπικό, το οποίο θα έχει διορία δύο εβδομάδων να το επιλέξει ή όχι.
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Γυρίζουμε την πλάτη στο χαφιεδότσουρμο της συνομοταξία του Αβέρωφ!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Γυρίζουμε την πλάτη στο χαφιεδότσουρμο της συνομοταξία του Αβέρωφ!  Πριν, αλλά και μετά τη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στις 13 του μήνα, "βγήκε για σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο, αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό" για να σώσουν την Παιδεία από τους εκπαιδευτικούς, τους «ανάλγητους» δασκάλους που ζητούν να εκτελούν ανεμπόδιστα το λειτούργημα τους. Εφαρμόζουν το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε». Επιχειρούν να στρέψουν την μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης!
 • Με ενότητα κι αγώνα απαντούν οι εκπαιδευτικοί – Απεργία διαρκείας αποφάσισαν ομόφωνα ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ
  Με ενότητα κι αγώνα απαντούν οι εκπαιδευτικοί – Απεργία διαρκείας αποφάσισαν ομόφωνα ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ Σε απεργιακά μέτρα διαρκείας, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και σε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, την Τρίτη, 28 Αυγούστου. Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν το πρωί χωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών τους Συμβουλίων και στις 11:30, πραγματοποίησαν κοινή συνεδρία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00.
 • Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση συντεχνιών με Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα!
  Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση συντεχνιών με Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα! Χωρίς να βρεθεί κοινό έδαφος έληξε και η σημερινή συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τη διεύθυνση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) αναφορικά με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου που θα εφαρμοστεί στην τράπεζα για αποχώρηση 900 υπαλλήλων, στο πλαίσιο των διαδικασιών απορρόφησης του «καλού» Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα. Οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ ΟΙΥΚ, ΠΑΣΕΥ και της ΠΑΣΥΔΥ θα έχουν αύριο κοινή συνεδρία των Κεντρικών τους Συμβουλίων στην (11:30 στην ΠΕΟ) προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, ενώ δεν έχει καθοριστεί…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top