Σοβαρότατες παραλήψεις και αδυναμίες στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση και λειτουργία Φορέα Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΔ) και στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ, διαπιστώνει η Γενική Συνομοσπονδία Παγκύπριων Οργανώσεων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (Γ.Σ.ΠΟΒΕΚ) . 

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΒΕΚ εκφράζει την εκτίμηση ότι «και τα δύο Σχέδια δεν προσφέρουν ολοκληρωμένη επίλυση των προβλημάτων, αλλά κυρίως δεν καλύπτουν ούτε συμπεριλαμβάνουν την προστασία της μικρής επαγγελματικής στέγης, όπως επίσης δεν προσφέρουν εκείνες τις ασφαλιστικές δικλίδες για προστασία των χιλιάδων μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων από τα πλήγματα των συνεπειών  της Οικονομικής Κρίσης και των πολιτικών των Τραπεζών απέναντι σε αυτές τις επιχειρήσεις».  
 
Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «η σημαντικότερη διαπίστωση και πρόταση της προς την Κυβέρνηση και την Βουλή είναι ότι οι οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν στις Νομοθεσίες που αφορούν, εκποιήσεις, δανειολήπτες, εγγυητές και Τράπεζες, αυτές  να συνδεθούν με την ταυτόχρονη υιοθέτηση παράλληλης εφαρμογής τόσο του σχεδίου ‘Εστία’ όσο και του Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων».
 
«Στην αντίθετη περίπτωση με προώθηση και ψήφιση,  δηλαδή των νέων νομοθετημάτων θα είναι ‘δώρο -  άδωρο’ η εκ των υστέρων   προστασία των δανειοληπτών», προσθέτει.                     
 
Τέλος, η ΓΣ ΠΟΒΕΚ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι θα ήταν, ακόμη και κάτω από αυτές τις πιεστικές συνθήκες, να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ούτως ώστε να γίνουν με συλλογικές προσπάθειες και ανάληψη ευθύνης , οι απαραίτητες τροποποιήσεις που θα οδηγούν και θα καταλήγουν στην  μακροχρόνια σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού μας  Συστήματος και της κατοχύρωσης  των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων Πολιτών και Επιχειρηματιών.
 

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Aλέξης Τσίπρας: «Φτάσαμε στον προορισμό μας, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ»
  Aλέξης Τσίπρας: «Φτάσαμε στον προορισμό μας, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ» Με έντονες αναφορές σε στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, και γεμάτο συμβολισμούς, ήταν το διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το τέλος των μνημονίων, από το νησί της Ιθάκης. «Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής», «η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η προηγούμενη οκταετία ήταν μια «Οδύσσεια» για τους Έλληνες.
 • ΕΛΛΑΔΑ: Βαφτίζουν «νέα εποχή» το «μεταμνημονιακό μνημόνιο»
  ΕΛΛΑΔΑ: Βαφτίζουν «νέα εποχή» το «μεταμνημονιακό μνημόνιο» ΑΘΗΝΑ - Την «ολική επαναφορά» όλης της κάλπικης κυβερνητικής προπαγάνδας, με αιχμή την προσπάθεια να κρυφτεί το «μεταμνημονιακό μνημόνιο» που είναι εδώ για το λαό και το οποίο συνθέτουν οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι που διατηρούνται και επεκτείνονται καθώς και τα πρόσφατα συμφωνημένα αντιλαϊκά μέτρα για τα επόμενα πολλά χρόνια, σηματοδότησε η χτεσινή ημερομηνία του τυπικού τέλους του 3ου μνημονίου.
 • Πώς έβλεπαν οι Γερμανοί την Ελλάδα στα χρόνια των Μνημονίων - Αιχμηρά πρωτοσέλιδα
  Πώς έβλεπαν οι Γερμανοί την Ελλάδα στα χρόνια των Μνημονίων - Αιχμηρά πρωτοσέλιδα «Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει επιτέλους» επιγράφεται πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Die Welt τον Σεπτέμβριο του 2011. Χωρίς να αναφέρει τον όρο PSI, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το Βερολίνο δρομολογεί κούρεμα χρέους για ιδιώτες επενδυτές Αιχμηρά σχόλια, αξέχαστα πρωτοσέλιδα, αποκαλύψεις για σενάρια διάσωσης ή χρεοκοπίας: μία αναδρομή, εν συντομία, στον γερμανικό τύπο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων στην Ελλάδα.
 • Η μεγάλη έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια
  Η μεγάλη έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια Από σήμερα η Ελλάδα εξέρχεται από μια οκταετία Μνημονίων. Το τέλος του τελευταίου προγράμματος στήριξης σηματοδοτεί για την Αθήνα μια νέα εποχή μεγαλύτερης αυτονομίας –όχι όμως και ολοκληρωτικής, δεδομένης της τετραετούς εποπτείας των θεσμών– ως προς την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
 • Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ κάνει «άνοιγμα» στον Ταγίπ Ερντογάν
  Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ κάνει «άνοιγμα» στον Ταγίπ Ερντογάν Η Γερμανία επιδιώκει να αποτρέψει τον οικονομικό εκτροχιασμό της Τουρκίας και... υπάρχει λόγος. Καγκελάριος και τούρκος πρόεδρος εστιάζουν την προσοχή τους στη συνάντηση τους στις 28 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top